fbpx

Glabella (bekymmersrynka/argrynka)

Kanske har du med årens lopp utvecklat det vi kallar bekymmersrynkan eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen. Denna typ av rynkor kan sitta mer eller mindre permanent och är dessvärre framträdande även när du inte är arg eller bekymrad.

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du behandla din glabella (bekymmersrynka/argrynka) med toxin.

Rynkor mellan ögonbrynen är dynamiska rynkor som uppstår när musklerna drar samman huden på samma plats och sätt om och om igen. Dynamiska rynkor kan bli statiska, dvs att de är kvar även i viloläge. Vi har en mimik och alla använder olika muskler i ansiktet olika mycket. Ser du t.ex. dåligt, tenderar man att kisa och detta i sin tur påverkar den så kallade bekymmersrynkan osv.

Du kan ganska enkelt bli av med bekymmersrynkan. Lösningen är att få musklerna att slappna av. Detta åstadkommer man genom en injektionsbehandling med muskelavslappnande medlet botulinumtoxin typ A eller så kallad toxin. När musklerna inte längre drar sig samman slätas rynkorna ut. Har du djupa statiska rynkor ser du en klar förbättring.

Den här typen av behandling med toxin kan även vara behjälplig om du lider av spänningshuvudvärk.

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis syns resultatet efter 10-14 dagar och varar i ca 3-6 månader. Vi rekommenderar 2-3 upprepade behandlingar per år.

Estetik By Jelle - Toxin