fbpx

Filler

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du få injektioner med filler. Vi använder oss utav hyaluronsyra från Belotero®.

Estetik By Jelle - Belotero

Filler består av hyaluronsyra som är ett naturligt ämne i huden. Filler är en geléliknande massa som injiceras under huden för att återskapa struktur och volym. Ålder, hormoner, solexponering och rökning är faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Dessa faktorer gör att huden blir skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är viktig för att bibehålla fukt. Efter 25 års ålder sjunker kroppens egna produktion av hyaluronsyra och huden tappar sin elasticitet och små rynkor börja bli synliga.

En behandling med filler kan användas till rynkor, ansiktskonturering utan kirurgiska ingrepp och läppförstoring. Resultatet efter en behandling syns oftast direkt och hållbarheten är ca 6-12 månader, dock kan hållbarheten vara något kortare vid första behandlingen av läpparna, ca 1-2 månader. En uppföljning rekommenderas efter 1-2 månader.

Med filler kan man bland annat förstärka kindben, käklinje, läppar, förbättra strukturen och mildra rynkor.

Att tänka på inför en fillerbehandling:

  • inte ha en infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen;
  • inte ha kvisslar eller finne på injektionsområdet;
  • inte ha någon herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet;
  • inte vara gravid eller amma; och
  • inte träna eller basta.


Eventuella komplikationer med en fillerbehandling kan innebära:

  • infektioner där huden penetrerats;
  • asymmetri och ojämnheter;
  • blödningar, blåmärken och/eller svullnad kan uppkomma kort efter behandlingen och kvarstå i upp till en vecka;
  • röd och irriterad hud. Huden på det behandlade området kan bli irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående; och
  • nekros, vilket innebär att ett blodkärl blockeras som kan leda till att vävnaden ruttnar och dör.


Därav är det extremt viktigt att behandlaren kan människans anatomi och vet vad som ska göras om biverkningar skulle uppstå samt att kliniken har Hyalase och akutväska på plats.

Estetik By Jelle - Fillers

Läpparna är ansiktets fokus och en viktig del av vårt utseende. Naturligt vackert formade läppar med lagom fyllighet hamnar ofta i blickpunkten för uppmärksamheten och förknippas med skönhet, kvinnlighet och ungdom.

Klicka här för att läsa mer.

Linjerna som löper från näsvingarna och ner till mungiporna blir tydliga när man ler och i vissa fall är dessa även markanta utan att behöva utföra mimik.

Klicka här för att läsa mer.

Tecken på åldrande i vårt ansikte börjar redan vid 20-30 års åldern. Volymen i ansiktet minskas i och med att ansiktsmusklerna blir sämre, bentätheten och fettvävnaden mindre. Även kollagenet som är hudens spännband börjar sakta avta vilket gör vår hud mindre elastiskt och kan upplevas hängigare. Då dragningskraften ständigt drar oss neråt så är det först under hakan och runt munnen som de första ålderstecknen uppstår. Med tiden kan vi uppleva att våra mungipor (marionette linjer) faller neråt och vi ser surare och tröttare ut.

Klicka här för att läsa mer.

Med kindkonturering återskapar vi volym och mjukhet till ansiktet som man tidigare haft. Genom att skulptera kindbenen med hyaluronsyra ser man en omedelbar effekt av en fyllnad som stramar upp huden. Filler bidrar senare till hudens egna produktion av hyaluronsyra. På så sätt får du ett naturligt och diskret lyft av ansiktet.

Klicka här för att läsa mer.

Ansiktsprofilen är minst lika viktig som framifrån. Om man ser ansiktet i halvprofil utgör konturen en elegant S-formad linje hos unga människor och hos de individer som fått denna kontur från födseln. Denna kontur är ofta associerad med skönhet. Har man en svag eller indragen haka skapas det en obalans i profilen och S-konturen försvagas. En svag hakprofil är vanligtvis relaterad till genetik.

Klicka här för att läsa mer.

I samband med att make-up världen och dess contouring teknik avanceras blir det allt mer eftertraktat med markerade käklinjer. Att ha en tydligt markerad käklinje är det nya skönhetsidealet och anses vara attraktivt, och balanserar på ett tilltalande sätt ansiktets form. Det ger inramning och karaktär till ansiktet. En tidigare symmetrisk och rak käklinje kan med åldern bli deformerad och leda till estetisk obalans i ansiktet.

Klicka här för att läsa mer.