fbpx

Nasolabialveck

Linjerna som löper från näsvingarna och ner till mungiporna blir tydliga när man ler och i vissa fall är dessa även markanta utan att behöva utföra mimik. Detta sker av fler anledningar:

  • volymförlust i kinder och under ögon vilket leder till att huden tappar greppet och blir saggig/hänger och skapar på så sätt nasolabiala veck;
  • fettet i kinderna kryper ner och samlar sig kring munnen och på så sätt utvecklas även sura mungipor och hamsterpåsar; och
  • överaktiva muskler i mellan ansiktet som får en att skratta och le.


Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du behandla dia nasolabialveck med filler.

Beroende på orsaken till nasolabiala vecken behandlar man på olika sätt. Är orsaken volymförlust i kinderna och ev. under ögonen bör man i första hand behandla detta parti för få ett lyft av huden kring nasolabiala partiet. I vissa fall då nasolabiala vecken är framträdande pga överaktiva muskler, ökad nedbrytning av kollagen eller fett i själva vecken kan man behandla med filler direkt i vecken.

För att skapa mjukare veck injiceras filler längs vecket med antingen vass nål eller trubbig kanyl beroende på hud strukturen. Trubbig kanyl kan upplevas behagligare då man ej behöver sticka flertal gånger. Detta minskar även risken för blåmärken.

Som nämnt ovan, behandlingen och metoden beror på orsaken till vecken. Är det volymförlust i kinder som är orsaken behandlar man då kinder. Klicka här för att läsa om hur man behandlar kindben.

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men det förekommer också en viss del svullnad. Det optimala resultatet ser man efter 1 vecka då svullnaden har hunnit lägga sig. Hur många milliliter som behövs varierar från person till person. De flesta patienter behöver mellan 1-2 ml. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det krävas två behandlingar (vid djupa veck). Ibland kan även en kombinationsbehandling behövas av kinder och nasolabiala veck.

Resultatet varar i ca 6-12 månader, därefter upprepar man behandlingen.

Estetik By Jelle - Fillers