fbpx

Radiesse

Radiesse är en injicerbar tvåkomponentsfiller, som förutom att omedelbart återställa ansiktets naturliga volym även avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen och elastin. Den tillför alltså inte bara volym vid injektionstillfället, utan med tiden stimulerar Radiesse också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och för många patienter kvarstår resultatet i upp till ett år eller längre.

Radiesse ger den volym och det lyft som är nödvändigt för att reducera ålderstecken, tack vare kalciumbaserade mikrosfärer och den gel som produkten består av. Med tiden kommer både gelen och mikrosfärerna att brytas ner helt i kroppens ämnesomsättningsprocess. De frigjorda kalcium- och fosfatjonerna är identiska med kroppens egna mineraler.

Förutom en omedelbar volymgivande effekt stimulerar CaHA-mikrosfärerna (Calcium Hydroxylapatite) i Radiesse hudens naturliga kollagensyntes. Tack vare den kollageninducerande effekten återfår huden sin ungdomliga densitet och elasticitet.

Radiesse är den ultimata fillersen för att bygga volym i kinder, markera käklinjen, bygga upp hakan och förminska vecken vid mungipor och nasolabialveck. Radiesse ger skarpare linjer och konturer än en vanlig hyaluronsyrafillers och passar väldigt bra till män men även till kvinnor som vill ha extra skarpa linjer som inte har någon större åldersrelaterad volymförlust. Förutom den lyftande och konturerande effekten, uppnås även en uppenbar förbättring av hudens kvalitet och kan användas på många delar av kroppen för en hudåtstramning.