fbpx

Botulinumtoxin typ A

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du få injektioner med toxin (Botox®). Vi använder oss utav botulinumtoxin typ A från Bocouture®.

Bocouture® är ett läkemedel som används för att få utvalda muskler att slappna av. På grund av toxinets egenskaper används det därför bland annat för att behandla rynkor och linjer i ansiktet. När man injicerar toxin innebär det att de utvalda musklerna tillfälligt förlorar sin förmåga att dra ihop sig. Toxin är därför det perfekta valet för att reducera fina linjer och rynkor som uppstår av till exempel ålder och stress.

Estetik By Jelle - Bocouture


Att tänka på inför behandlingen:

  • du får inte ha en pågående infektion, feber, eller sjukdomskänsla i kroppen
  • du får inte ha en pågående inflammation i huden vid injektionsområdet
  • du får inte ha någon herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet
  • du får inte vara gravid eller amma
  • om du tar Magnecyl, Diklofenak, Ipren eller liknande läkemedel kan du lättare få blåmärken i injektionsområdet


Efter behandlingen ska man inte:

  • utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag
  • sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling
  • utföra djupgående behandlingar med laser, microneedling eller liknande inom 14 dagar efter behandling
  • träna det närmsta dygnet
  • basta det närmsta dygnet


Direkt efter behandling med toxin kan behandlingsområdet bli rött, svullet och ibland kan man få enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis syns resultatet efter 10-14 dagar och varar i ca 3-6 månader. Vi rekommenderar 2-3 upprepade behandlingar per år.

Estetik By Jelle - Toxin

Kanske har du med årens lopp utvecklat det vi kallar bekymmersrynkan eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen. Denna typ av rynkor kan sitta mer eller mindre permanent och är dessvärre framträdande även när du inte är arg eller bekymrad.

Klicka här för att läsa mer.

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande, men vissa rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. På pannan kan man se horisontella linjer som orsakas delvis av ansiktsuttrycken, pannans enda uppåtdragande muskel (m. frontalis.) Dessa linjer blir djupare med tiden. En överaktiv pannmuskel kan ge intrycket att man konstant ser förvånad ut.

Klicka här för att läsa mer.

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande, men vissa rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. Vid ögats kant kan det uppstå linjer som förvärras när vi ler, skrattar och kisar mot solen, dessa kallas kråksparkar. Dessa linjer blir djupare med tiden och kan även börja sträcka sig längre ifrån ögats kant ner mot kinderna. Detta kan göra att vi ser tröttare ut och ögonen kan upplevas mindre.

Klicka här för att läsa mer.

Längst med sidorna av näsan har vi en muskel som heter M. Nasalis. Denna muskel kan dra ihop sig när vi skrattar, pratar eller ler och bildar då som små linjer på näsan. I början är dessa linjer endast mimiska men desto äldre vi blir så blir omvandlas linjerna till rynkor och blir mer permanenta. För att motverka att dessa rynkor blir permanenta kan vi injicera en liten dos toxin vid sidorna av näsan för att denna muskel ska slappna av.

Klicka här för att läsa mer.

Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar. Detta uppstår på grund av en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Det är få som känner till att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med muskelavslappnande medel.

Klicka här för att läsa mer.

Ögonbrynen styrs av muskler som kallas Depressor Supercilii. Dessa gör att du kan höja och sänka dina ögonbryn. Vissa av oss har starka ögonbrynsmuskler och använder sin ansiktsmimik väldigt mycket, medan andra mindre. Ögonbrynen kan även tyngas ner vilket gör att man kan se trött och sur ut. Detta kan man behandla med ett ögonbrynslyft med toxin.

Klicka här för att läsa mer.

Många personer har en tunn överläpp och önskar att den ska synas, man kan välja en behandling med fillers för detta, men om man inte vill det av olika anledningar, som t.ex. att man inte vill få fylligare läppar, så går det alltså att vika överläppen så att den blir mer synlig vertikalt.

Klicka här för att läsa mer.

Linjerna som löper från mungiporna och ner mot hakan syns konstant men ger sig som mest påtagliga när vi har munnen stängd. Med andra ord är de synliga även utan att behöva utföra mimik.

Klicka här för att läsa mer.

I hakan har vi två muskler som heter Mentalis, en på vardera sida. Vissa av oss märker inte någon aktivitet i dessa muskler, medan andra har mycket aktivitet i sin Mentalis muskel. En aktiv Mentalis muskel kan visa sig på olika sätt. Bland annat kan den göra att hakan pekar uppåt eller nedåt samt att små gropar visar sig i hakan. Detta brukar liknas som skalet på en apelsin och kallas därför apelsinhaka.

Klicka här för att läsa mer.

Platysma är en tunn muskel som går längs med halsen och innehåller vertikala platysmaband, som blir synligare med åldern. De blir särskilt tydliga när man spänner underkäken. Detta medför att ansiktshuden dras ner mot halsen.

Klicka här för att läsa mer.

Ansiktet består av många olika muskler och den starkaste av dem alla är vår käkmuskel som heter masseter. Denna muskel gör att vi kan tugga vår mat då den pressar våra tänder mot varandra. Dessvärre kan detta leda till besvär om man har en för aktiv masseter muskel. Denna muskel är anledningen till tand gnissel och spänningar i käkpartiet vilket kan leda till bland annat huvudvärk och nedslitna tänder. De som har en väldigt aktiv käkmuskel brukar ha ett mer fyrkantigt ansikte. Med toxin kan man både behandla tandgnisslet och spänningar i käkpartiet samt få mer avsmalnat och V-format ansikte.

Klicka här för att läsa mer.

Människan har ett system som ansvarar för att bibehålla kroppstemperaturen. Att svettas är ett sätt för kroppen att reglera temperaturen och att skydda mot överhettning i samband med t ex träning och feber. Svett kyler alltså ned kroppen. Hyperhidros är ett tillstånd där man svettas onormalt mycket, ett onormalt svar på svett och ansträngning.

Klicka här för att läsa mer.