fbpx

Käke (Massetermuskeln)

Ansiktet består av många olika muskler och den starkaste av dem alla är vår käkmuskel som heter masseter. Denna muskel gör att vi kan tugga vår mat då den pressar våra tänder mot varandra. Dessvärre kan detta leda till besvär om man har en för aktiv masseter muskel. Denna muskel är anledningen till tand gnissel och spänningar i käkpartiet vilket kan leda till bland annat huvudvärk och nedslitna tänder. De som har en väldigt aktiv käkmuskel brukar ha ett mer fyrkantigt ansikte. Med toxin kan man både behandla tandgnisslet och spänningar i käkpartiet samt få mer avsmalnat och V-format ansikte.

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du behandla din käka med toxin.

Med hjälp av toxin kan man få käkmusklerna att slappna av vilket i sin tur gör att spänningar försvinner och tand gnisslet minskar.

Toxin injiceras med en liten och tunn nål i käkmusklerna (m. masseter). Efter 4 veckor bokas patienten för ett återbesök där kontroll av käkmusklernas aktivitet samt ansiktets avsmalnande kontrolleras.

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis syns resultatet efter 14-30 dagar och varar i ca 4-6 månader. Vi rekommenderar 2-3 upprepade behandlingar per år.

Estetik By Jelle - Toxin