fbpx

Profhilo

Profhilo är en stabiliserad injicerbar hyaluronsyrabaserade produkt som stramar upp huden och motverkar slapphet. Förutom att den stärker och återfuktar huden har Profhilo också en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Det kan användas på ansikte, hals, dekolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. Profhilo går utmärkt att använda tillsammans med andra estetiska behandlingar.

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du får behandling med Profhilo.

Kliniska data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med en omedelbar uppstramande verkan. En specialutvecklad injektionsteknik minskar smärtan och antalet sessioner som krävs. En perfekt lunchbehandling!

Estetik By Jelle - Profhilo
Estetik By Jelle - Profhilo

Hur skiljer sig Profhilo från vanliga fillers?
Hyaluronsyra är mest känd som en ”filler” och brukar användas för att ge volym till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet. Profhilo skiljer sig från vanliga fillers på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktning och strama upp eller ”omforma” huden. Profhilo injiceras ytligare, strax under huden, där hyaluronsyran sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka fukthalten.


Hur fungerar det?

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och blir torrare, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.

Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden. Eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en fantastisk återfuktare, och inte en filler. Det injiceras strax under ytan av huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka fukthalten. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin- och kollagenproduktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas – en potentiell risk med traditionella fillers. Det betyder att det kan användas på områden som är svåra att behandla med traditionella fillers, till exempel hals och händer.


Hur många behandlingar behövs?

En komplett kur består av två behandlingar med en månad emellan. Därefter rekommenderas en behandling ungefär var sjätte månad för att bibehålla effekten.