fbpx

Haka

Ansiktsprofilen är minst lika viktig som framifrån. Om man ser ansiktet i halvprofil utgör konturen en elegant S-formad linje hos unga människor och hos de individer som fått denna kontur från födseln. Denna kontur är ofta associerad med skönhet. Har man en svag eller indragen haka skapas det en obalans i profilen och S-konturen försvagas. En svag hakprofil är vanligtvis relaterad till genetik.

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du behandla din haka med filler.

Hakförstoring med filler är ett sätt att radikalt förbättra ansiktsprofilen till det bättre. Har man en asymmetrisk haka framifrån eller en kluven haka kan man även skulptera hakan för att få den att se jämnare eller spetsigare ut.

Behandlingen utförs med vass nål i hakpartiet. I vissa fall kan även en trubbig kanyl användas om förutsättningarna tillåter.

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men det förekommer också en viss del svullnad. Det optimala resultatet ser man efter 2 vecka då svullnaden har hunnit lägga sig.

Hur många milliliter som behövs varierar från person till person. De flesta patienter behöver mellan 1-2 ml. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det krävas två behandlingar. Ibland kan även en kombinationsbehandling behövas av käklinjer.

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis varar resultatet i ca 6-12 månader. Efter 6-12 månader bör man upprepa behandlingen för att säkra resultatet för en längre period.

Estetik By Jelle - Fillers