fbpx

Kindben

Ansiktet genomgår flera åldersförändringar som börjar redan vid 20-30 års åldern. Förändringarna beror delvis på miljöfaktorer men även på grund av funktionella förändringar av organ. Volymen i ansiktet minskas i och med att ansiktsmusklerna blir sämre, bentätheten och fettvävnaden minskas och huden blir torrare samt tunnare. Detta leder till en slappare hud. Huden sjunker nedåt, djupa rynkor samt hamsterpåsar bildas och ansiktet ändrar form.

Hos oss på Estetik By Jelle i Växjö kan du behandla dina kindben med filler.

Med kindkonturering återskapar vi volym och mjukhet till ansiktet som man tidigare haft. Genom att skulptera kindbenen med hyaluronsyra ser man en omedelbar effekt av en fyllnad som stramar upp huden. Filler bidrar senare till hudens egna produktion av hyaluronsyra. På så sätt får du ett naturligt och diskret lyft av ansiktet.

Filler administreras genom injektion under huden. Djupet på injektionen varierar beroende på person men oftast går man djupare i kinderna. Behandlingen görs antingen med en vass nål eller en trubbig kanyl beroende på hudens struktur. Användandet av en trubbig kanyl kan upplevas behagligare då man ej behöver sticka ett flertal gånger. Detta minskar även risken för blåmärken.

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men det förekommer också en viss del svullnad. Det optimala resultatet ser man efter 1 vecka då svullnaden har hunnit lägga sig.

Hur många milliliter som behövs varierar från person till person. De flesta patienter behöver mellan 1-3 ml. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det vara nödvändigt med två behandlingar på äldre patienter. Ibland kan även en kombinationsbehandling som till exempel nasolabiala veck eller käklinjer krävas.

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis varar resultatet i ca 6-12 månader. Efter 6-12 månader bör man upprepa behandlingen för att säkra resultatet för en längre period.

Estetik By Jelle - Fillers